Warsztatów z lodów molekularnych w kl. 2a
Połączenie nauki z zabawą!
Kuchnia molekularna stanowi pewną syntezę pomiędzy sztuką gotowania a nauką o zachodzących procesach fizyko-chemicznych.
To właśnie w taki świat zostali wprowadzeni uczniowie klasy 2a.
Podczas warsztatów z robienia lodów molekularnych, uczniowie poza poznaniem zachodzących procesów z wykorzystaniem suchego lodu, od podstaw wykonali zdrowe, pełnowartościowe i bardzoooooo zimne lody.
Nie brakowało uśmiechu i dokładek lodów :)
Kuchnia molekularna stanowi pewną syntezę pomiędzy sztuką gotowania a nauką o zachodzących procesach fizyko-chemicznych.
To właśnie w taki świat zostali wprowadzeni uczniowie klasy 2a.
Podczas warsztatów z robienia lodów molekularnych, uczniowie poza poznaniem zachodzących procesów z wykorzystaniem suchego lodu, od podstaw wykonali zdrowe, pełnowartościowe i bardzoooooo zimne lody.
Nie brakowało uśmiechu i dokładek lodów :)
Więcej zdjęć na Naszym szkolnym FB https://www.facebook.com/sp72krakow